Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kom met je club in actie voor Giro 555!

NOC*NSF23 mrt. 2017

Het zal niemand zijn ontgaan dat in de zogenoemde hoorn van Afrika een grote hongersnood dreigt. In Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is het voedseltekort groot en verkeren zeker 20 miljoen mensen in grote problemen. Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties start daarom komende zaterdag de Actie Vijfdaagse en daar kun jij met je club ook aan meedoen!

Inzameling via Giro555 leverde tot op heden al 10 miljoen euro op, maar meer hulp is nodig. Grotere en kleinere bedrijven, maar ook scholen, sportbonden en sportverenigingen zijn inmiddels begonnen met de voorbereiding van een eigen actie.

De KNVB en de KNHB hebben al het initiatief genomen om hun verenigingen op de been te krijgen voor Giro555. Zij roepen hun clubs op om dit weekend op alle voetbal- en hockeyvelden aandacht te schenken aan de actie. Zo wil de hockeybond tijdens de twaalf Hoofdklassewedstrijden het aanwezige publiek vragen om via een sms-actie geld te doneren. De KNVB is van plan om de aangesloten amateurclubs te betrekken bij een soortgelijk actie.

Eigen actie

De Vijfdaagse eindigt op woensdag met een Nationale Actiedag, waarop ook radio en tv  ruime aandacht besteden aan de inzameling. Wil jij met je club komend weekend of komende week een actie op touw zetten? Informeer naar eventuele initiatieven van jouw sportbond en kijk op het actieplatform van Giro555. Daar vind je informatie over eerdere acties, kun je inspiratie opdoen en kun je zeker ook een eigen actie aanmelden om geld op te halen. Bovendien is er een toolkit met downloads en andere materialen te vinden om de actie via je eigen kanalen te promoten.

Promotie

Een actie via Giro555 kan bovendien een dubbel doel dienen. Je zamelt geld in voor de dreigende hongersnood in Afrika en zet tegelijkertijd je eigen sportclub in de schijnwerpers. Lees hier op Sport.nl/Voorclubs nog eens door hoe je aan goede promotie kunt doen en hoe je bijvoorbeeld sociale media daarvoor kunt gebruiken.


NOC*NSF 23 mrt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: