Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Specifieke doelgroepen

Door Sportbedrijf Lelystad

Steeds meer sportverenigingen in de gemeente Lelystad kijken bij ledenwerving naar nieuwe doelgroepen. Hiermee worden én nieuwe leden geworven én er wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke functie van de sportvereniging (open sportvereniging).

 

Als sportvereniging vergroot u de maatschappelijk functie naar de samenleving door bijvoorbeeld de organisatie van sportaanbod voor specifieke doelgroepen. In de gemeente Lelystad zijn er sportverenigingen die dit (al dan niet met behulp van een professional) hebben opgezet. De experts in team Sport, Bewegen & Vitaliteit ontwikkelen en begeleiden verenigingen om aanbod te creëren voor o.a. de volgende specifieke doelgroepen:

  • Inwoners met een vluchtelingenachtergrond

Sportbedrijf Lelystad is in september 2022 gestart met het project Wereldmeiden. Dat is een maatjesproject voor meiden van 14 tot en met 27 jaar die een half jaar lang één keer in de week samen gaan sporten. Dat gebeurt vanuit twee groepen. De eerste groep bestaat uit de meiden die al enige tijd in Lelystad wonen en bekend zijn met de sport en de sportclubs. De tweede groep meiden is net in Lelystad komen wonen en heeft een vluchtelingenachtergrond. Het project stimuleert integratie binnen de stad en zorgt voor vriendschappen. Daar bovenop is het natuurlijk ook gewoon erg gezond om te sporten.

Meedoen
Het is nog niet bekend wanneer en of de tweede editie start, maar als u vragen heeft over dit project kunt u altijd contact opnemen met Tamaryoës Kok via t.kok@sportbedrijf.nl.

  • Sporters met een visuele beperking

In Sportcentrum De Koploper in Lelystad is zondag 7 november 2021 een sportdag gehouden voor mensen met een visuele beperking. Tijdens het evenement konden deelnemers kennismaken met verschillende takken van sport zoals blindenvoetbal en handboogschieten voor slechtzienden.

Sebastiaan Hoegee van GOL (Georganiseerd Overleg Lelystad) zegt dat mensen met een visuele beperking andere zintuigen beter ontwikkeld hebben. Op die manier is het volgens hem goed te doen om toch te sporten. GOL organiseerde de sportdag in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en Gehandicaptensport Nederland.

Van 7 t/m 14 november 2021 werd in onze provincie de week van het aangepast sporten gehouden. Er werden deze week diverse activiteiten georganiseerd om iedereen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Ondersteuning & contact

Wilt u ook sportaanbod voor specifieke doelgroepen opstarten bij uw sportvereniging? Neem dan contact met ons op!


Link gekopieerd naar klembord

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sportbedrijf Lelystad via