Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Specifieke doelgroepen

Door Sportbedrijf Lelystad

Steeds meer sportverenigingen in de gemeente Lelystad kijken bij ledenwerving naar nieuwe doelgroepen. Hiermee worden én nieuwe leden geworven én er wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke functie van de sportvereniging (open sportvereniging).

Als sportvereniging vergroot u de maatschappelijk functie naar de samenleving door bijvoorbeeld de organisatie van sportaanbod voor specifieke doelgroepen. In de gemeente Lelystad zijn er sportverenigingen die dit (al dan niet met behulp van een professional) hebben opgezet. De experts in team Sport, Bewegen & Vitaliteit ontwikkelen en begeleiden verenigingen om aanbod te creëren voor o.a. de volgende specifieke doelgroepen:

  • Sporters met een visuele beperking

In Sportcentrum De Koploper in Lelystad is zondag 7 november 2021 een sportdag gehouden voor mensen met een visuele beperking. Tijdens het evenement konden deelnemers kennismaken met verschillende takken van sport zoals blindenvoetbal en handboogschieten voor slechtzienden.

Sebastiaan Hoegee van GOL (Georganiseerd Overleg Lelystad) zegt dat mensen met een visuele beperking andere zintuigen beter ontwikkeld hebben. Op die manier is het volgens hem goed te doen om toch te sporten. GOL organiseerde de sportdag in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en Gehandicaptensport Nederland.

Van 7 t/m 14 november 2021 werd in onze provincie de week van het aangepast sporten gehouden. Er werden deze week diverse activiteiten georganiseerd om iedereen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

  • Senioren in beweging

Tussen 12 juli en 30 augustus hebben 519 senioren deelgenomen aan het zomerprogramma Samen op Stap. Dit programma is door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Stichting Senioren Zomerdaagse Lelystad en diverse Lelystadse partners georganiseerd.

Ontmoeting staat centraal

In de zomer kunnen senioren te maken krijgen met gevoelens van eenzaamheid. De meeste activiteiten in buurthuizen en bij sportverenigingen en sportaanbieders liggen stil, terwijl de familie met vakantie gaat. Om deze stille en soms eenzame periode te doorbreken is het juist goed om in deze periode samen activiteiten te ondernemen. “Samen op Stap is een programma waar plezier, gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Door aanbod in de vakantieperiode aan te bieden hebben inwoners elkaar ontmoet, samen actief deelgenomen en (nieuwe) sociale contacten gemaakt”, vertelt Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad. Een deelnemer die heeft meegedaan aan één van de activiteiten zegt het volgende daarover: “Het is best wel anders in de coronaperiode, dus het is fijn om zo mensen te kunnen ontmoeten”.

Ondersteuning & contact

Wilt u ook sportaanbod voor specifieke doelgroepen opstarten bij uw sportvereniging? Neem dan contact met ons op!


Link gekopieerd naar klembord

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sportbedrijf Lelystad via