Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Dordt Sportcongres 15 september

Door Dordt Sport

We zijn er trots op dat we ook in 2023 weer gaststad mogen zijn van de NOC*NSF Nationale Sportweek. We beginnen deze sportieve week met het Dordts Sport Congres in de Sportboulevard waarvoor we u van harte uitnodigen. We hebben een prachtig programma samengesteld met diverse lokale en nationale interessante sprekers en inspirerende presentaties. Op vrijdag 15 september gaan we, onder leiding van Antoin Peeters, in gesprek met interessante gasten, zoals Erben Wennemars, Soufiane Touzani, lokale sporters, bestuurders en met ú. Tijdens het plenaire programma kunt u in de sportieve arena van de Dordtse Sportboulevard meepraten over onderwerpen die betrekking hebben op de ambitie “een leven lang sportplezier voor iedere Dordtenaar”.

Inschrijven

Programma Dordt Sportcongres 2023

Vanaf 17.00 uur is de inloop op het DordtSportplein. Het officiële programma start om 17:45 uur.

Plenair deel 1: Opening (vanaf 17:45 uur)

Spectaculair openingsoptreden door gymnastiekvereniging OKK.

Plenair deel 1: Impact van rolmodellen in de sport(club)

We bespreken de kracht van (sport)rolmodellen in het algemeen en het belang van lokale rolmodellen binnen een stad of vereniging. Dat doen we in een rondetafelgesprek met de landelijk bekende influencer Soufiane Touzani en onze lokale sportambassadeur Josiemar van der Werp. Ook Jimmy van Dijk, eigenaar van Gymforce One Bootcamp- & Survivaltraining, schuift aan.

Dordtsportplein (vanaf 18:30 uur)

Op het bruisende indoor DordtSportplein staat ontmoeting centraal. Er staan wel 14 verschillende kraampjes waar je je kunt laten bijpraten over thema’s die belangrijk zijn voor je accommodatie of vereniging.  Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom duurzaamheid en subsidieregelingen om je accommodatie of vereniging vitaal te houden. Je krijgt inspirerende voorbeelden over hoe trainersbegeleiding extra kader oplevert en hoe ‘warme toeleiding’ naar sport extra leden oplevert. Je kunt netwerken met diverse Dordtse sportaanbieders, bestuurders, (technisch) kader, professionals in sport en bewegen, raadsleden en trainers/coaches. Verder maak je kennis met onder meer de opleiding CIOS Zuidwest Nederland, Platform Ondernemende Sport, de sportregisseurs en de sportraad. Dit alles vindt plaats onder het genot van een hapje en een drankje!

Plenair deel 2 Sportieve en gezonde generatie (vanaf 19:30 uur)

In mei 2023 is door de Gemeenteraad de nieuwe Sportvisie “Niemand buitenspel in Dordrecht” vastgesteld. Hiermee wordt gestreefd naar een grotere bijdrage van sport en bewegen aan een gezonder, gelukkiger en sterker Dordrecht. ‘Dordrecht in de top 10 van sportiefste steden van Nederland’ is de gezonde ambitie! Hierover gaan we in gesprek met wethouder Marc Merx.

‘Gezonde Generatie 2040’ is een ander belangrijk thema dat aan bod zal komen. Dordrecht is al meer dan 10 jaar JOGG-gemeente en alle inzet op gebied van sport draagt bij aan de ambities van de Gezonde Generatie. In het gesprek met JOGG ambassadeur en schaatskampioen Erben Wennemars gaan we hier dieper op in en bespreken zijn persoonlijke drijfveren en ervaringen.

Plenair deel 2 Sportplezier bij vrijwilligers

Plezier in sport is belangrijk! Voor sporters zelf maar in grote mate ook voor de betrokken vrijwilligers van sportclubs! Met drie lokale voorbeelden laten we zien wat Dordtse clubs doen om (sport)plezier bij vrijwilligers te creëren en te behouden. We zitten aan tafel met Leonard van Geldrop van clubkader vv Dubbeldam, Elise Zwart, voorzitter bij gymnastiekvereniging Sparta, en Maria Braanker, voorzitter bij STARDO.

Optreden Simone Schot – Nederlands kampioen Röhnradturnen

Na het plenaire deel over sportplezier bij vrijwilligers treedt Simone Schot op. Simone is Nederlands kampioen Röhnradturnen! Naast het optreden vertelt zij ons meer over het programma bewegen met Nijntje. Het programma Bewegen met Nijntje wordt op 11 locaties gestart. Lees hier meer

Plenair deel 2 Sportief samenwerken

Tot slot gaan we dieper in op de samenwerking tussen sportaanbieders en andere organisaties. Hoe kan er op een laagdrempelige manier verbinding gemaakt worden met de wijken? En hoe worden sport en gezonde leefstijl via de avondvierdaagse verbonden? We zitten aan tafel met:

  • Astrid de Gooijer, voorzitter van Deetos Snel,
  • Willemijn Nobel, eigenaar Nobels brood en eigen stichting. Ze organiseerde voor het eerst dit jaar de Avondvierdaagse.
  • Sharon van der Zalm, gymdocent bij De Stroom (VSO), voortgezet speciaal onderwijs.
  • Erben Wennemars, JOGG ambassadeur en schaatskampioen

Raak geïnspireerd en ga actief op zoek naar (nieuwe) samenwerkingen!

Afsluiting (vanaf 20:45 uur)

We sluiten het congres af met een optreden door gymnastiekvereniging DVO. Hierna kan er verder nagepraat worden onder het genot van een drankje.

Bekijk hier de PDF versie van de uitnodiging: Uitnodiging Dordts Sportcongres 2023


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?

Mail naar @dordrecht.nl
Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!