Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Jongeren (12-18 jaar)

Door Dordt Sport

Jongeren wil je graag verbinden aan je club en ze dus vooral behouden voor de sport. Zeker omdat er in deze leeftijdsperiode veel voor hen gebeurd en veranderd. Sport kan hier positief aan bijdragen.

Hieronder een aantal tools om jongeren kennis te laten maken met uw club of juist om ze te behouden:

  • Een gemakkelijke website (Iwanttosport) voor jongeren om een sport te zoeken die bij hem/haar past door middel van drie simpele vragen te beantwoorden komt er een top 3 uit;
  • Hoe verbind je jongeren aan jouw club? Denk aan een jeugdbestuur of evenementencommissie;
  • Een clubkadercoach kan jouw club helpen d.m.v. trainersbegeleiding trainers op te leiden en/of kader te versterken. Hierdoor blijven jongeren gestimuleerd en verbonden aan de club.
  • Organiseer (samen met ons) een jongerenparticipatie bijeenkomst om met de wensen en behoefte van jongeren op te halen. "Waarom blijven zij sporten, waarom bij jullie, waarom stoppen er vrienden/vriendinnen, wat is er nodig om hen te behouden, wat missen ze, etc.. Om in gesprek met jongeren te blijven weet je hun interesses, in plaats van het voor hun in te vullen.

Heb je interesse of wil je meer informatie over één van bovenstaande onderwerpen? Mail dan naar collega Tim Verbaas T.verbaas@dordrecht.nl of bel: 06-39582475


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?

Mail naar @dordrecht.nl
Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!