Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Besturen met impact

Sport in Deventer01 jul 2022

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding 'Besturen met Impact' geeft hierbij een persoonlijke verdieping. De gemeente Deventer, KNVB en Sportbedrijf Deventer bieden gezamenlijk bestuurders uit de gemeente deze scholing aan. 

Persoonlijke ontwikkeling

De opleiding staat in het teken van jou. In vier avonden ontwikkel je vaardigheden en vergaar je kennis om nog beter te besturen. Zodat jij meer plezier ervaart bij het vervullen van je bestuursfunctie. Want de afgelopen jaren is ons één ding duidelijk geworden. Het besturen van een vereniging is soms erg ingewikkeld en blijft een constante zoektocht. Op deze momenten merk je steeds vaker dat het nuttig is om hierover een gesprek te voeren met andere bestuurders. Gesprekken waarin jij kunt profiteren van de kennis en kunde van andere bestuursleden en jij anderen ook kunt helpen met jouw kennis en kunde. De opleiding faciliteert dit gesprek.

 

Praktische informatie

De opleiding start op maandag 19 september en eindigt op maandag 12 december. In totaal bestaat de opleiding uit vier avonden. Elke avond start om 19:00 uur en eindigt uiterlijk om 22:00 uur. De opleiding is opgebouwd langs de volgende thema’s: persoonlijk leiderschap, verbinden, strategisch besturen en maatschappelijk ondernemerschap.

De totale tijdsinvestering inclusief de bijeenkomsten is om en nabij de 40 uur. De opleiding start in stadion ‘De Adelaarshorst’, Vetkampstraat 1, te Deventer.

Data:

  • 19 september 2022
  • 10 oktober 2022
  • 14 november 2022
  • 12 december 2022

 

Wat leer ik?

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de eerdergenoemde thema’s. Op deze thema’s maak jij sowieso stappen. Daarnaast bepaal jij ook zelf wat je precies wilt leren. Dat leerproces stopt niet nadat je de opleiding hebt afgerond, maar wij moedigen jou aan om je te blijven ontwikkelen op je eigen manier.

 Én wanneer je ook nog een positieve bijdrage kunt leveren aan het leerproces van een medecursist is de opleiding helemaal geslaagd.

 

Opleidingskosten

In gezamenlijkheid hebben wij besloten om de bestuurdersopleiding ‘Besturen met Impact’ aan te bieden voor alle sportverenigingen in gemeente Deventer. Dus ook in alle takken van sport.

De opleiding wordt volledig vergoed door de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer mits jij alle vier avonden aanwezig bent. Daarnaast dient de sportvereniging uit de gemeente Deventer te komen. Er kan natuurlijk een uitzonderlijke situatie zijn waardoor je één avond mist, maar dan houdt het ook op. Indien je één of meer avonden afwezig bent zonder een goede reden dan brengen wij een bedrag van €100,- (eigen bijdrage) bij de vereniging in rekening. Deze nieuwe regeling is vooral bedoelt om de kwaliteit van de cursus voor elke vereniging en elke deelnemer beter te waarborgen.

Sportverenigingen van buiten de gemeente Deventer kunnen ook deelnemen voor een bedrag van €100,00. Deze krijgt u gefactureerd door Sportbedrijf Deventer. 

 

Inschrijven

Inschrijven kan hier vóór 1 augustus via het inschrijfportaal van de KNVB middels onderstaande link. Bij het inschrijven vragen wij o.a. naar geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, naam en functie vereniging. Zorg dat deze gegevens correct worden ingevoerd.

 

Tot slot. Bij vragen kun je bij Tim van Beek (Sportbedrijf Deventer - t.vanbeek@sportbedrijfdeventer.nl) of Mark Altena (KNVB - Mark.altena@knvb.nl) terecht! Wij hopen u te mogen verwelkomen! 


Sport in Deventer 01 jul 2022

Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?