Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Exxcite

Door Sport in Deventer

Aangenaam, wij zijn Exxcite. Exxcite is een initiatief van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en is hét spiksplinternieuwe platform voor sportverenigingen om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te werven. 

Exxcite brengt jongeren met jouw sportvereniging in contact, door ze op een laagdrempelige manier diverse sporten uit te laten proberen. Doordat ze bij meerdere verenigingen verschillende sporten kunnen ervaren, zullen ze zelf ontdekken welke sport het beste bij ze past. Zo kiezen deze jongeren uiteindelijk bewust voor een sportvereniging die het beste matcht met hun persoonlijkheid, talent en interesses. Op deze manier biedt het jouw vereniging de kans om met nieuwe jongeren in contact te komen, ze te enthousiasmeren voor je sport én uiteindelijk te verbinden aan je vereniging.

Exxcite, de káns om jongeren te werven voor jouw club!

Exxcite is een initiatief van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en is het spiksplinternieuwe platform voor sportverenigingen om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te werven.
Exxcite brengt jongeren met jouw sportvereniging in contact, door ze op een laagdrempelige manier diverse sporten uit te laten proberen. Zo kiezen deze jongeren uiteindelijk bewust voor een sportvereniging die het beste matcht met hun persoonlijkheid, talent en interesses. Op deze manier biedt het jouw vereniging de kans om met nieuwe jongeren in contact te komen, ze te enthousiasmeren voor je sport én uiteindelijk te verbinden aan je vereniging.

Chillen met vrienden! Doe ik in een sporthal met een bal en 2 goals. BESTE AVOND VAN DE WEEK!"

Waarom en door wie?
Jongeren doen steeds minder aan (team)sport. En dat is jammer! Jongeren ervaren de eerste stap om naar een vereniging toe te gaan als een drempel. Daarnaast zijn er steeds meer jongeren die relatief snel hun lidmaatschap bij een vereniging opzeggen, omdat de sport toch niet helemaal aan hun verwachtingen voldoet. Met Exxcite willen we de drempel om naar een sportvereniging toe te gaan, zo laag mogelijk maken en willen we jongeren bewuste sportkeuzes laten maken. Bovendien biedt Exxcite jou, als vereniging, de kans om nieuwe leden te werven. Het Nederlands Handbal Verbond, NOC*NSF en Sportbedrijf Deventer hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. Hierin zoeken we de samenwerking met diverse sportbonden en het onderwijs. Maar zonder de verenigingen is er voor Exxcite geen bestaansrecht. Daarom hopen we op jullie enthousiasme, zodat we er met zijn allen een groot succes van kunnen maken!

Hoe werkt het?
Met Exxcite ontstaat een groot en laagdrempelig aanbod van sportlessen en trainingen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deze worden door de sportvereniging aangeboden en gefaciliteerd. Het Exxcite-aanbod wordt gepresenteerd op www.sportindeventer.nl. Via Exxcite schrijft de jongere zich in voor de sportles of training waar hij of zij interesse in heeft. Vervolgens wordt het proces automatisch in gang gezet: de aanmelding richting de vereniging, de betaling, de bevestiging richting inschrijver en verenigingen, reminders, etc. Op de afgesproken plaats en tijd meldt de jongere zich voor de sportles of training. Op dat moment is het aan jou om er een geweldige ervaring van te maken voor deze deelnemer.

Hoe wordt deelname getriggered?
Het platform Exxcite wordt onder de aandacht gebracht bij jongeren door samen te werken met het onderwijs. Tijdens de schoollessen worden de jongeren geïnformeerd en gemotiveerd om gebruik te maken van het sportaanbod. Daarnaast zullen lokale en landelijke evenementen, zoals bijvoorbeeld Olympic Moves van NOC*NSF, ingezet worden om Exxcite verder te promoten.

Interesse? Of nog vragen?
Wil je weten wat Exxcite voor jouw vereniging kan betekenen? Kijk op www.exxcite.nl en voor meer inhoudelijke vragen mail Arianne Vermeegen a.vermeegen@handbal.nl Zij neemt dan contact op om het concept verder toe te lichten.

 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via