Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Update coronamaatregelen

Door Sport in Deventer

Premier Rutte heeft afgelopen maandag in een toespraak een lockdown afgekondigd voor de periode t/m 19 januari 2021. Er gelden op het gebied van sport op dit moment strengere maatregelen ter bestrijding van corona. Hieronder vindt u de meest recente maatregelen.

(d.d. 17 december 2020 - 14.30 uur)

Spelregels voor sport in het kort 

Afgelopen maandagavond 14 december zijn door de premier nieuwe maatregelen (lock down) ter bestrijding van het coronavirus afgekondigd, maatregelen die ook voor de sport ingrijpend zijn. Het kabinet erkent de positieve werking van sport en bewegen op onze gezondheid, weerbaarheid en stressniveau en daarmee blijft sporten onder voorwaarden mogelijk.  Een concretisering van de maatregelen voor sport in Deventer tijdens de lock down:

  • Sporten in binnenruimtes is niet toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden;
  • Zwembaden en sportscholen zijn gesloten. Ook zwemlessen mogen niet worden gegeven;
  • Volwassenen vanaf 18 jaar sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten;
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis;
  • Groepslessen voor 18 jaar en ouder, buiten mogen niet plaatsvinden. Een trainer voor een groep als geheel mag niet. Een trainer mag wel van tweetal naar tweetal lopen voor instructies;
  • Tenten buiten met open zijdes mogen (let op: minimaal 3 zijdes moeten open zijn!), maar met dezelfde beperking zoals die voor de buitensport als geheel gelden. Hierbij geldt het advies om maximaal 2 personen (exclusief instructeur) toe te laten; 
  • Publiek bij sport is niet toegestaan;
  • Voor een select aantal topsporters met een zogeheten A-Status gelden sterk geclausuleerde voorwaarden.

Alle maatregelen en andere informatie over corona kunt u terugvinden op www.sportindeventer.nl/corona.

Voor alles geldt: vermijd risico situaties, gebruik uw verstand en neem uw eigen verantwoordelijkheid. 

Mocht u vragen hebben over de ingestelde maatregelen? Neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres:sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl

Deze website wordt steeds bijgewerkt wanneer er meer specifieke maatregelen bekend zijn of worden. Wanneer de specifieke maatregelen daartoe aanleiding geven zullen we de sportverenigingen en andere belanghebbenden daarover (naast via communicatie via deze website) nader informeren (laatste update d.d. 14 januari 2021 16:00 uur)

Veiligheidsregio IJsselland

De meest recente informatie over de coronamaatregelen vindt u op de website van de Veiligheidsregio IJsselland. Klik hier om naar de website te gaan. Klik hier om rechtstreeks naar de meest actuele noodverordening te gaan. 

Consequenties COVID-19 maatregelen

Inmiddels is bekend dat de TASO-regeling voor sportverenigingen en de TVS-regeling voor verhuur van sportaccommodaties ook voor de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 zullen gaan gelden. De gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer zullen u op de hoogte houden van deze regelingen.

Kijk voor  alle informatie over corona op www.sportindeventer.nl/corona.

Protocol verantwoord sporten

NOC*NSF heeft het protocol verantwoord sporten gepubliceerd. Dit protocol is een juridisch advies voor het handelen op binnen- en buitensportaccommodaties. Klik hier om naar het protocol verantwoord sporten te gaan.

Heeft u vragen over deze maatregelen? Neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl

Maatregelen Rijksoverheid

Alle maatregelen algemeen maar ook specifiek rondom sport vindt u op de website van de Rijksoverheid. Deze maatregelen gelden ook voor sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Deventer. Klik hier om naar deze website te gaan.

Daarnaast vindt u op dezelfde website een de regels rondom binnen en buiten. Hier kunt u kijken bij het thema 'Sport en Spel'. Klik hier om naar deze pagina te gaan.

 

Meer informatie?

NOC*NSF
NOC*NSF houdt continue in de gaten wat de (verruiming of aanscherping) van de maatregelen praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. Hiervoor heeft NOC*NSF heeft een "coronadossier" aangemaakt op hun website met informatie en antwoord op de veelgestelde vragen door sporters, bonden en verenigingen. Deze geven vaak veel duidelijkheid op de vragen die leven. Ook is hier het protocol verantwoord sporten opgenomen. 

Sportbonden
Sportbonden houden ook eigen informatie en ontwikkelingen bij over de gevolgen van de maatregelen voor de specifieke sporttak. Kijk op de website van de bond waar jou vereniging bij is aangesloten voor de sportspecifieke informatie. Let wel: het gestelde in de lokale verordening ten aanzien van de maatregelen tegen corona is steeds leidend boven de informatie van de bonden. Twijfelt u over de toepassing, neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl 

Gemeente Deventer
Op lokaal niveau houdt de gemeente Deventer de maatregelen en gevolgen ervan bij op de gemeente website

Verenigingsondersteuning
Indien u vragen heeft rondom het coronavirus of andere verenigingszaken die u wilt bespreken, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer via clubbase@sportindeventer.nl. Overleg rondom vraagstukken over het coronavirus wordt samen met de gemeente Deventer opgepakt. 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via