Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Update coronamaatregelen

Door Sport in Deventer

Premier Rutte en minister De Jonge hebben op dinsdag 13 oktober in een persconferentie een aanscherping van de de maatregelen aangekondigd per 14 oktober 2020 om 22.00 uur. Over de gevolgen van de maatregelen zijn de verenigingen op 14 oktober geïnformeerd. Op deze pagina leest u alle informatie terug. 

(d.d. 14 oktober 20.40 uur)

Op 13 oktober jl. heeft het kabinet nieuwe maatregelen voor de terugdringing van Covid-19 aangekondigd. Het virus maakt een sterke opmars en de regels zijn aangescherpt. Ook voor de sport heeft dit helaas weer verregaande consequenties.

De nieuwe maatregelen zijn ingegaan per 14 oktober 2020 om 22.00 uur en gelden in ieder geval voor vier weken. Het gaat om sport- en fitnessgelegenheden. Dit zijn sportaccommodaties en sportinrichtingen, waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden. We vragen u in het algemeen terughoudend te zijn en drukken u op het hart de maatregelen in acht te nemen. Samen krijgen we corona onder controle en alleen dan krijgen we ter zijner tijd weer meer ruimte om te sporten en bewegen.  

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • - Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Waarbij er een maximum geldt van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen en wisselen.
  • - Voor individuele buitensporten (zoals bootcamp) geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen. Hou ook vast aan vaste groepsindelingen.
   Uitgezonderd zijn:
   - Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
   - Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
 • Voor kinderen tot 18 jaar zijn sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Toiletten kunnen geopend blijven. Kleedkamers bij zwemgelegenheden kunnen wel open blijven.
 • Wat blijft is dat de sportkantine wel open mag voor bijvoorbeeld de maatschappelijke invulling zoals kinderopvang, maar deze moet altijd om 22:00 uur gesloten zijn.
 • Er mag nog steeds geen publiek bij de activiteiten (trainingen) aanwezig zijn.
 • De regel dat er een corona coördinator aanwezig is bij sportactiviteiten blijft van kracht, deze dient herkenbaar te zijn op de locatie. Een corona coördinator hoeft geen apart persoon te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een trainer zijn.

Voor alles geldt: vermijd risico situaties, gebruik uw verstand en neem uw eigen verantwoordelijkheid.

Heeft u vragen over deze maatregelen? Neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl

Veiligheidsregio IJsselland

De meest recente informatie over de coronamaatregelen vindt u op de website van de Veiligheidsregio IJsselland. Klik hier om naar de website te gaan.

 

 

Meer informatie?

NOC*NSF
NOC*NSF houdt continue in de gaten wat de (verruiming of aanscherping) van de maatregelen praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. Hiervoor heeft NOC*NSF heeft een "coronadossier" aangemaakt op hun website met informatie en antwoord op de veelgestelde vragen door sporters, bonden en verenigingen. Deze geven vaak veel duidelijkheid op de vragen die leven. Ook is hier het protocol verantwoord sporten opgenomen. 

Sportbonden
Sportbonden houden ook eigen informatie en ontwikkelingen bij over de gevolgen van de maatregelen voor de specifieke sporttak. Kijk op de website van de bond waar jou vereniging bij is aangesloten voor de sportspecifieke informatie. Let wel: het gestelde in de lokale verordening ten aanzien van de maatregelen tegen corona is steeds leidend boven de informatie van de bonden. Twijfelt u over de toepassing, neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nlt  

Gemeente Deventer
Op lokaal niveau houdt de gemeente Deventer de maatregelen en gevolgen ervan bij op de gemeente website

Verenigingsondersteuning
Indien u vragen heeft rondom het coronavirus of andere verenigingszaken die u wilt bespreken, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer via sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl. Overleg rondom vraagstukken over het coronavirus wordt samen met de gemeente Deventer opgepakt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via

Mail

Binnen één werkdag antwoord