Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Update coronamaatregelen

Door Sport in Deventer

Nederland gaat weer open! Lees hier in welke stappen dat gaat gebeuren!

FAQ 

Bij de FAQ van NOC*NSF worden de meest gestelde vragen nader toegelicht. Deze gelden ook voor sportaanbieders en verenigingen in de gemeente Deventer. Denk hierbij aan:

  • Is het toegestaan om kleinschalige wandel-, fiets- of MTB-tochten te organiseren?
  • Is een coronatoegansgbewijs (CTB) noodzakelijk om overdag op een buitensportaccommodatie te sporten?
  • Zijn quarantaineregels ook van toepassing op het sporten? 

CTB controle

NOC*NSF heeft samen met de sportbonden sportclubs dringend opgeroepen om het CTB goed te controleren. Ook het checken van een geldig ID-bewijs hoort bij deze controle. Voor binnenruimtes op sportlocaties is vanaf 18 jaar een CTB verplicht. Er is een toolkit beschikbaar (https://nocnsf.nl/coronatool) met adviezen en hulpmiddelen die kunnen helpen bij controleren van het CTB.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert buitensportverenigingen dat, wanneer zij de CTB-controle bij bijvoorbeeld de kleedkamers niet kunnen organiseren, deze binnenruimten dan gesloten te houden.

Corona checkscanner

Download de corona checkscanner via de Google Play Store of de Apple Store:

De vrijwilliger van uw vereniging  scant de QR-code van de gast, met de coronacheck scanner Klik op onderstaande link en volg de instructies van rijksoverheid om de app te instaleren.

         

Naast de QR code moet de bezoeker zich kunnen legitimeren, zodat de vrijwilliger of medewerker de gegevens kan controleren.

Meer informatie

NOC*NSF
NOC*NSF houdt continue in de gaten wat de (verruiming of aanscherping) van de maatregelen praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. Hiervoor heeft NOC*NSF heeft een "coronadossier" aangemaakt op hun website met informatie en antwoord op de veelgestelde vragen door sporters, bonden en verenigingen. Deze geven vaak veel duidelijkheid op de vragen die leven. Ook is hier het protocol verantwoord sporten opgenomen. 

Sportbonden
Sportbonden houden ook eigen informatie en ontwikkelingen bij over de gevolgen van de maatregelen voor de specifieke sporttak. Kijk op de website van de bond waar jou vereniging bij is aangesloten voor de sportspecifieke informatie. Let wel: het gestelde in de lokale verordening ten aanzien van de maatregelen tegen corona is steeds leidend boven de informatie van de bonden. Twijfelt u over de toepassing, neem dan contact op met Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer via het gezamenlijke e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl 

Gemeente Deventer
Op lokaal niveau houdt de gemeente Deventer de maatregelen en gevolgen ervan bij op de gemeente website

Vragen en/of opmerkingen?
Voor alles geldt: vermijd risico situaties, gebruik uw verstand en uw neem eigen verantwoordelijkheid. Deze maatregelen gaan vanaf 19 december 2021 in. Het kan zijn dat in de komende periode nog wijzigingen en aanvullingen op de bovenstaande maatregelen komen. Deze worden dan steeds op deze pagina en via een corona update aan sportverenigingen gecommuniceerd. 

Heeft u vragen over de ingestelde maatregelen? Neem dan contact op met de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer via het e-mailadres: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl


Link gekopieerd naar klembord

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via