Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Melden sportactiviteiten

Door Sport in Deventer

Per 3 maart 2021 zijn de coronamaatregelen voor sporten weer versoepeld en kunnen kinderen en jongeren tot en met 26 jaar weer lekker sporten en bewegen in de buitenruimte. Vanaf 16 maart geldt dit ook voor volwassenen van 27 jaar en ouder. Op welke manier kun je als vereniging of sportaanbieder weer starten met je activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen? Lees hieronder de regelingen die gelden voor het melden van een sportactiviteit in de gemeente Deventer.

In de gemeente Deventer geldt voor sportverenigingen en andere sportaanbieders die op een andere (dan hun eigen) sportaccommodatie of in de openbare ruimte sportactiviteiten aanbieden, een meldingsplicht. Klik hier om een melding te doen (voorbeeld: wanneer je als turnvereniging activiteiten gaat aanbieden op een hockeyveld, dien je dit aan te melden).

Wanneer je activiteiten gaat aanbieden in de openbare ruimte of op een particuliere locatie, die je rekening te houden met de volgende zaken (let op! het heeft de voorkeur om zoveel mogelijk activiteiten op sportaccommodaties plaats te laten vinden!):

  • Informeer de buurt over de activiteit;
  • Voorkom zoveel mogelijk geluidshinder;
  • Wanneer u met op een andere sportaccommodatie of een particuliere locatie terecht kunt, dient u met de eigenaar of de reguliere gebruikers te overleggen over de mogelijkheden om een activiteit aan te bieden.

Sportverenigingen en sportaanbieders die regulier al op een buitensportaccommodatie gevestigd zijn, hoeven geen melding te doen!

Wanneer de gemeente Deventer constateert dat er teveel activiteiten op een bepaalde locatie organiseert worden, kan u worden verzocht een andere locatie te zoeken. Bij openbare ruimte geldt dat dan de eerst geregistreerde melding voorrang heeft. Bij alles geldt; houdt u aan de geldende coronamaatregelen en biedt een activiteit op een verantwoorde manier, met gezond verstand aan!

Heeft u vragen over het melden van een sportactiviteit? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op wijzigingen voorbehouden!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via