Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

BOSA regeling

Door Sport in Deventer

Diensten van sportorganisaties en sportclubs zijn vaak van btw. Per 2019 is dit een jaar. Zo zijn de verhuur van sportaccommodaties en de laten sporten van niet-leden ook vrijgesteld. Als gevolg van de ontwikkeling van de btw meer worden teruggevraagd over bijvoorbeeld investeringen in sportaccommodaties. Die worden dus in de eredivisie voor clubs. Om het nadeel voor verenigingen te ondervangen is een subsidieregeling in het leven. En die is voor meer clubs en clubs sterven in het verleden van de sportvrijstelling maken. Het gaat om de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties én het onderhoud van sportmaterialen.

Waar kunnen sportclubs aan denken om voor deze subsidie in aanmerking te komen?

  • Sportmaterialen zoals een keepersoutfit van materialen voor de atletiekbaan
  • Verbouwingskosten voor sportfaciliteiten
  • Diploma's, licenties en medailles
  • Exploitatiekosten, mits dit op de sportactiviteit (bijv. inhuur van onderhoudpersoneel)
  • Lease-, aankoop- van erfpachtkosten voor de grond van de sportaccommodaties, mits het gaat om kosten waarover btw moet worden betaald.

Ondersteuning in
aanvraag
Sportbedrijf Deventer heeft sportverenigingen in de gemeente Deventer bij de aanvraag van de BOSA subsidie. De minimale investeringsbedragen te komen deur te bundelen. Voorwaarde voor aanvraag is dat de totale kosten boven de € 25.000 moet komen. Via Sportbedrijf Deventer kan een aanvraag via Sportbedrijf Deventer. Door het bedrag van de bedragen kan het minimale bedrag van € 25.000,- worden bereikt.

De aanvraag mag gaan over facturen van hiel 2019, dus ook van de afgelopen maanden van investeringen die dus al gedaan zijn. Een optie is een bundeling van offertes die gezamenlijk boven de €25.000,- uitkomen (uitvoering mag volgend jaar). Indien een vereniging hier meer informatie over wil en/of hier van gebruik wilt maken, kan contact worden opgenomen met met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer. Wij kunnen de vereniging i.s.m. onze financiële afdeling ondersteunen in de eigen aanvraag van namens verschillende verenigingen de subsidie aanvraag om de stelling € 25.000,- uit te komen.

Wij sturen u dan alle informatie toe nodig is van de vereniging, zoals een machtigingsformulier, het betreffende facturen met betaalbewijs, start- en einddatum project/activiteit/aanschaf e.d.

Contact &
ondersteuning
Indien u ondersteuning nodig heeft bij het aanvragen van de BOSA voor uw sportvereniging, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer. Klik hier voor de contactgegevens.

Lees meer informatie op: https://voorclubs.sportindeventer.nl/nieuws/2020/02/dit-zijn-de-belangrijkste-wijzigingen-in-de-bosa-subsidieregeling

Gerelateerd

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via