Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Verklaring Omtrent Gedrag

Door Sport in Deventer

Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo’n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. Met het aanvragen van VOG’s maakt u het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en geeft u ook een signaal af dat u werk maakt van veilig vrijwilligerswerk. Dit is een stap richting een veilig klimaat binnen uw organisatie.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan gratis voor vrijwilligers worden aangevraagd door verenigingen. Sportbedrijf Deventer kan u bij de uitvoering hiervan ondersteunen. Ook kunt u ondersteuning krijgen op de aanpassingen die moeten worden gedaan in het vrijwilligersbeleid met o.a. het gedragsprotocol en wordt er een EH1 herkenningssysteem voor uw vereniging aangevraagd.   

* De vereniging betaalt voor een EH1 herkenningssysteem € 30,00 voor 5 jaar aan een leverancier zoals bijvoorbeeld KPN.

Aanvragen
Sportverenigingen kunnen een aanvraag doen op www.gratisvog.nl om voor vrijwilliger gratis een VOG aan te kunnen vragen. Je vult hier eerst een screening in die wordt beoordeeld door het ministerie van Veiligheid & Justitie. Indien de screening van de sportvereniging is goedgekeurd, kan een Eherkenningssysteem worden aangevraagd (dit is de DigiD voor organisaties) waarmee VOG's gratis voor vrijwilligers kunnen worden aangevraagd.

Ondersteuning
Indien u ondersteuning nodig heeft bij het aanvragen van de gratis VOG's voor uw sportvereniging, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer. Klik hier voor de contactgegevens.

Gerelateerd

Meer weten?

Meer weten?

Mail naar clubbase@sportindeventer.nl
Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!