Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Veilig Sportklimaat

Door Sport in Deventer

Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm. Het kan daarbij gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een tik tegen de bil. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt is er sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden.

Speciaal voor sportverenigingen in Deventer
Ga snel naar:

NOC*NSF: veilig sportklimaat

Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken sportbonden, NOC*NSF en gemeenten in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sinds 2019 aan het gezamenlijk nationaal sportakkoord.  

Aan de slag
Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je en wie doet wat? Het zijn vragen die veel clubs hebben. Daarom zijn er verschillende opleidingen, workshops en toolkits beschikbaar. Voor iedereen binnen de club. Van bestuurder, trainer en coach tot scheidsrechter en jurylid. En niet te vergeten: sporters en hun ouders. Op www.sportplezier.nl kun je veel informatie vinden over sportplezier en vind je goede voorbeelden in de vorm van artikelen, filmpjes etc.

Kennis en vaardigheden
Ook zijn er verschillende opleidingen en trainingen te volgen, waarbij verenigingsbestuurders, trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters en officials leren omgaan met het voorkomen en beperken van ongewenst gedrag op en rond het veld. Deze worden aangeboden door de Academie voor Sportkader (ASK) en zijn te vinden op www.academievoorsportkader.nl.

Bron: https://voorclubs.sport.nl/bestuur-en-organisatie/veilig-sportklimaat

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?

Mail naar clubbase@sportindeventer.nl
Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!