Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SV Helios

Door Sport in Deventer

Loop op een willekeurige dag een keer bij ons de accommodatie op en je merkt een gezellige drukke bedrijvigheid. Dit tekent de buurtfunctie die onze sportvereniging in Colmschate-Zuid de afgelopen jaren heeft gepakt.

Naast het aanbieden van voetbal aan jong en oud, allochtoon en autochtoon, senioren en jeugd, jongens en meisjes, wat nog steeds de belangrijkste activiteit van deze vereniging is, wordt de maatschappelijke rol zeer serieus genomen. De accommodatie van onze vereniging is de hele week geopend van 8.00 – 23.00 uur. Dit biedt de mogelijkheid om diverse activiteiten aan te kunnen bieden met verschillende partners.

Een sportgroep voor ouderen met een dementie, dagbesteding voor mensen met een beperking, een sportieve BSO, een voetbalschool en een project waarbij zieke werknemers bij SV Helios kunnen herstellen, is slechts een kleine greep uit de activiteiten van deze vereniging die een maatschappelijk karakter hebben. Veel van deze activiteiten zijn mogelijk door een samenwerking die er is met verschillende (sport)opleidingen. Zo geven studenten van Aventus valpreventietrainingen, voetbaltrainingen van onze voetbalschool en mensen met een beperking. Studenten die sportmanagement aan de HAN studeren richten zich juist weer meer op het opzetten van nieuwe projecten.

Komende tijd wordt de samenwerking met bedrijventerrein ‘ De Weteringen’ intensiever om ook werknemers van bedrijven aan het sporten te krijgen. Zo ontstaat er een win-winsituatie voor de vereniging en bedrijven. Immers bevordert een goede gezondheid de werkprestaties. Afgelopen seizoen heeft SV Helios een pilot met Sportbedrijf Deventer in het kader van het Veilig Sportklimaat gedraaid. Hierbij hebben we ons vooral gericht op het aanvragen van VOG’s en het aanstellen van een vertrouwenscommissie.

Als vereniging besteden wij aandacht aan de Gezonde Sportkantine. Een landelijk fenomeen die flink in het nieuws is geweest door het tv-programma Voetbal Inside. SV Helios laat zien dan het met hele kleine aanpassingen in het assortiment haalbaar is om aandacht te besteden aan een gezonde voeding.

Bij SV Helios voel je je meteen thuis en nog mooier: SV Helios biedt iedereen een thuis!

Grace Brok, verenigingsmanager SV Helios

Gerelateerd

Meer weten?

Meer weten?

Neem dan contact op met Sport in Deventer via
clubbase@sportindeventer.nl 


Of meld u aan voor de nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van het laatste nieuws voor sportclubs in Deventer