Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

DRC The Pickwick Players

Door Sport in Deventer

‘De komende jaren de normen en waarden van de rugbysport inzetten voor maatschappelijke doeleinden’, dat is naast sportieve prestaties het doel wat we onszelf als rugbyclub The Pickwick Players hebben gesteld. En dat we als vereniging hierin ver willen gaan, hebben we de afgelopen jaren denk ik wel bewezen.

Zo proberen we het project ‘Turn-over’ van de grond te krijgen in Deventer waarbij jongeren en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vaak in combinatie met maatschappelijke problemen, door middel van rugbytrainingen weer op het juiste spoor worden gezet en geholpen worden in de zoektocht naar een baan. Hierbij wordt samengewerkt met Gemeente Deventer, Peperkamp Coaching en Sportbedrijf Deventer.

Naast dit grootse project, participeren wij in tal van andere activiteiten en projecten. Denk hierbij aan: het aanbieden van rugbytrainingen aan vluchtelingen in de omliggende opvangcentra, het aanjagen van de samenwerking tussen de verenigingen op sportpark Keizerslanden, het participeren aan meerdere succesvolle Sportimpuls projecten en het werken aan een Veilig Sportklimaat. Zo hebben we voor alle vrijwilligers VOG’s aangevraagd, is er een vertrouwenspersoon aangesteld en worden trainers opgeleid om op een pedagogisch verantwoorde manier training te geven.

Last but not least wordt er binnen de vereniging gelet op een gezonde voeding. Zo promoten we het om na de wedstrijd eerst je vochtbalans op peil te brengen met water of sportdrank en worden er regelmatig gezonde pastamaaltijden geserveerd in het clubhuis na de vrijdagavondtraining of een wedstrijd. Omdat “goed voorbeeld, goed doet volgen” is roken in je wedstrijdkleding niet toegestaan.

Prachtige initiatieven waarbij je haast zou vergeten dat je bij rugbyclub The Pickwick Players op de eerste plaats ook nog gewoon lekker ontspannen kunt sporten!

Gerelateerd

Meer weten?

Meer weten?