Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

AV Daventria 1906

Door Sport in Deventer

AV Daventria 1906 is een atletiekvereniging waar iedereen welkom is om op een gezonde manier in beweging te komen en samen te zijn. Een plek om te sporten én waar mensen zich met elkaar verenigen en verenigd voelen.

Daventria is een vitale vereniging met betrokken leden. Dankzij groot enthousiasme en inzet van veel vrijwilligers zijn er ieder jaar mooie sportieve activiteiten voor zowel onze leden als niet-leden. Ook topatleten voelen zich verbonden met hun club. Zij geven training aan de jonge atleetjes en zetten zich als vrijwilliger in bij het jaarlijkse jeugdkamp, IJsselloop of incidentele initiatieven als vrijwilligerswervingsacties.

Als vereniging staan we met Daventria ook middenin de Deventer samenleving en stelt zich maatschappelijk actief op. Bewust zetten we ons ervoor in om ook kwetsbare groepen uit de samenleving te kunnen laten sporten. Hierbij zoeken we verbindingen met professionele organisaties. We zijn er trots op dat wij mensen met psycho-sociale problematieken of  degeneratieve ziekten als Alzheimer binnen onze vereniging een sport en ontmoetingsplek kunnen bieden. Ook op actuele ontwikkelingen springt Daventria actief in. Zo kunnen vluchtelingen met of zonder status gratis meetrainen en zoekt Daventria proactief contact met bij vluchtelingen.

betrokken organisaties. Een speciale vrouwenloopgroep biedt een sportmoment dat ook uitermate geschikt is voor allochtone vrouwen. Met initiatieven rond bedrijfssport motiveert Daventria werknemers tot een actievere leefstijl en in een goede samenwerking met sportburen The Pickwick Players stimuleert Daventria leerlingen om te gaan sporten.

AV Daventria 1906 is als vereniging bij vele evenementen in Deventer betrokken die een positieve invloed hebben op het sportieve gedrag van inwoners. Denk hierbij aan de IJsselloop, De Brink tot Brinkloop en de Bunkercross. Niet alleen eigen evenementen zijn van belang voor de vereniging, ook worden evenementen gefaciliteerd van andere verenigingen en organisaties, zoals de Deventer Schoolsportdagen, Triathlon Deventer en de Groenste Obstakelrun.

Bij deze projecten en activiteiten zal het de komende jaren niet blijven. AV Daventria 1906 zal nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen aangrijpen om de vereniging te versterken. Zowel in de breedtesport als de topsport. En misschien nog wel het alle belangrijkste waardoor al deze maatschappelijke initiatieven mogelijk zijn: je kunt ook nog steeds gewoon lekker de atletieksport beoefenen bij ons!

Jeroen Oosterwegel & Elleke Steenbergen, bestuur AV Daventria 1906 

Gerelateerd

Meer weten?

Meer weten?

Neem dan contact op met Sport in Deventer via
clubbase@sportindeventer.nl 


Of meld u aan voor de nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van het laatste nieuws voor sportclubs in Deventer