Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Open sportvereniging (sportplus)

Door Sport in Deventer

Een sportvereniging is per definitie van grote maatschappelijke waarde voor de samenleving door het aanbieden van sportactiviteiten. Een open sportvereniging is een vereniging die meer aanbiedt dan alleen het reguliere sportaanbod. Steeds meer sportverenigingen kiezen ervoor om hun maatschappelijke rol nog nadrukkelijker uit te dragen en open te staan voor nieuwe doelgroepen en niet-leden.

De gemeente Deventer stimuleert met haar nieuwe sportbeleid sportverenigingen nadrukkelijk om meer als een open sportvereniging na te gaan denken en samenwerking met collega sportverenigingen en andere partners te zoeken. De verenigingsondersteuning vanuit Sportbedrijf Deventer kan hier een actieve bijdrage aan leveren.

Om mensen te stimuleren zich aan te
sluiten bij een vereniging, stimuleert de gemeente Deventer sportverenigingen om meer ‘open’ te worden. Dat vraagt van zowel verenigingen als partners een open houding, open cultuur, vraaggerichtheid, ondernemerszin en (gelijkwaardige) samenwerking. Hiermee kunnen inkomsten worden gegenereerd die het verlies aan contributie-inkomsten compenseren en financiële ruimte creëert om essentiële verenigingszaken te kunnen blijven bekostigen en investeringen te kunnen blijven doen. Dit leidt tot toekomstbestendigheid van verenigingen en gelijkwaardige samenwerkingsverbanden op andere beleidsterreinen zoals bewegen, welzijn en gezondheid.

Voorbeelden van open sportverenigingen
In de gemeente Deventer zijn een aantal sportverenigingen die open staan voor niet-leden en activiteiten ontplooien voor nieuwe doelgroepen. Mooie voorbeelden hiervan zijn:

  • SV Helios
  • AV Daventria 1906
  • DRC The Pickwick Players

Wilt u uw sportvereniging ook als voorbeeld van een open sportvereniging op Clubbase Deventer? Neem dan contact met ons op!

Ondersteuning
Bent u benieuwd hoe u als sportbestuurder bezig kunt met de 'open sportvereniging'? Klik hier om contact op te nemen met verenigingsondersteuning van Sportbedrijf Deventer.

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?

Neem dan contact op met Sport in Deventer via
clubbase@sportindeventer.nl 


Of meld u aan voor de nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van het laatste nieuws voor sportclubs in Deventer