Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Deventer Sport- & Beweegakkoord

Door Sport in Deventer

De gemeente Deventer is ervan overtuigt dat sport sporters, vrijwilligers, ouders, buurtbewoners en culturen bij elkaar brengt. Bewegen en sporten is goed voor de gezondheid en werkt preventief. Samen spelen, leren en trainen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

Sportverenigingen vormen een groot sociaal netwerk in de gemeente Deventer. Sporters in verenigingsverband blijven langer bewegen en sporten vaker dan wanneer je individueel sport. Steeds meer sportverenigingen zetten hun kracht en verbindende rol in om een bijdrage te leveren aan een sterker en vitalere samenleving. Zij zetten faciliteiten, trainers en vrijwilligers in om iets terug te doen voor hun omgeving.

Het sport- en beweegakkoord in de gemeente Deventer heeft als doel om de verbindingen tussen sport, zorg, onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Verschillende doelgroepen – ook die tot nu toe niet sporten en bewegen – komen beter in beeld en worden begeleid naar een duurzaam sport- en beweegaanbod.

In de gemeente Deventer staan in het sportakkoord drie pijlers centraal:

 1. Sport & Zorg in aansluiting op het thema ‘inclusief sporten & bewegen’ in het landelijke sportakkoord.
 2. Sport & onderwijs in aansluiting op het thema ‘vaardig in bewegen’ in het landelijke sportakkoord.
 3. Open sportverenigingen in aansluiting op het thema ‘vitale sport- en beweegaanbieders’.

Deze thema’s worden in het akkoord verder uiteengezet. Klik hier om het volledige sport- en beweegakkoord Deventer te lezen.

Good practices

In 2022 hebben sportverenigingen samen met partners uit de gemeente uitvoeringsbudget aan kunnen vragen. Deze aanvragen zijn vooral gericht op het professionaliseren van de sportvereniging of het in beweging brengen van een kwetsbare doelgroep. De volgende projecten zijn in 2022 ontwikkeld: 

 • Wijkmakelaar Sport & Bewegen (Sportbedrijf Deventer)
 • School & Sport (Deventer Hockey Vereniging i.s.m. AV Daventria 1906 & Avior)
 • Sportparkmanagement Sportpark Borgele (FC RDC)
 • Sportparkmanagement Sportpark De Vijfhoek (Koninklijke UD, Deventer Hockey Vereniging, SV Colmschate'33)
 • Wijk voor Elkaar (SV Helios)
 • Professionaliseren van het technisch kader en sportaanbod (SV Schalkhaar)
 • Outdoor Sportpark (Deventer Kano Vereniging)
 • Service Langs de Lijn (Deventer Sportploeg en partners)
 • Samenwerking tussen Go Ahead Eagles en amateur voetbalvereniging in de gemeente Deventer (Go Ahead Eagles)
 • Maatschappelijke activiteiten & vrijwilligersmanagement op sportpark Keizerslanden (AV Daventria 1906 & Pickwick Players)

Een eerste 'evaluatieronde' van de bovenstaande projecten uit het lokaal Sport- & Beweegakkoord is door studenten van Saxion Hogescholen gedaan. Per project leest u in de onderstaande links de good practices met daarin een omschrijving van het project, de tip en de trics voor andere sportverenigingen. Laat u zich hier vooral door inspireren!

Een beeldende samenvatting van de eerste evaluatieronde. Met dank aan Saxion Hogescholen en studententeam Boreelzicht.

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?