Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Scherpe energietarieven voor sportclubs in Deventer!

Door Sport in Deventer

Goed nieuws voor alle clubs die direct geld willen besparen! Een aantal sportverenigingen heeft in samenwerking met Sportbedrijf Deventer een aantrekkelijk collectiviteitsaanbod voor sportverenigingen kunnen afspreken met energieleverancier Pure Energie. Lees hier hoe ook jouw vereniging gebruik kan maken van deze collectiviteitsaanbieding!

Inleiding

De afgelopen periode zijn er een meerdere online sessies gehouden met diverse sportverenigingen uit Deventer. Hieruit is naar voren gekomen dat er een brede behoefte is aan mogelijke besparingen door collectief in te kopen. De energierekening is vaak een hoge kostenpost, daarom is besloten om een marktonderzoek en prijsuitvraag te realiseren door een ingestelde werkgroep bestaande uit: 

- Irene Dekker (Sportbedrijf Deventer)
- Rob Muller (voorzitter Deventer Hockey Vereniging)
- Martin Bolderman (voorzitter Deventer Lawn Tennis Club)

Inventarisatie sportverenigingen

De werkgroep heeft alle sportverenigingen in Deventer uitgenodigd deel te nemen aan een inventarisatie op het gebied van energieverbruik. 20 sportverenigingen hebben hierop gereageerd door het aanleveren van hun energiegegevens (energieverbruik, prijzen, jaarnota). Op basis hiervan heeft de werkgroep een analyse gemaakt van het huidige verbruik en kosten. De volgende data kwam uit deze analyse:

- Het gemiddelde elektraverbruik is 19.561 kWh (normaaltarief) en 11.097 kWh (daltarief) en 6.051 m3 aan gasverbruik
- De gemiddelde elektraprijzen zijn € 0,06697 (normaaltarief) en € 0,05896 (daltarief) en € 0,25334 voor gasverbruik
- Prijzen zijn “kale” stroomprijzen, dus exclusief energiebelastingen en btw

Uitvraag leveranciers 

Met de gezamelijke data van deze sportverenigingen met klein zakelijke aansluitingen heeft de werkgroep uitvraag gedaan bij de meerdere energieleveranciers, te weten: 
- Engie (één van de grootste leveranciers van Nederland)
- Deventer Energie (lokale energiecoöperatie)
- Pure Energie (uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland)
- Flink Consultants (levert energie aan o.a. Go Ahead Eagles)

Uit het marktonderzoek is Pure Energie als beste uit de test gekomen met het meest interessante aanbod voor de sportverenigingen in Deventer! In december hebben zij al een mooi aanbod gedaan en inmiddels is het nieuwe aanbod geldig in de maanden 1 juni tot en met 1 september 2021 bekend gemaakt. Er zijn tarieven voor contractduren van 1 -5 jaar: 

Energietarieven voor contracten afgesloten in de periode 1 juni tot en met 1 september 2021.

De prijzen van Pure Energie in voorgaande tabel zijn gebaseerd op 100% groene stroom (o.a. uit de windmolens in Deventer) en omvatten het aanbod tot en met 31 mei 2021. Als sportvereniging uit Deventer bespaar je niet alleen op je energierekening, je draagt ook bij op gebied van duurzaamheid. Daarom is Pure Energie al acht keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. In het onderzoek van Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE wordt hun stroom als enige beoordeeld met een 10.

Hoe overstappen?

Wil ook jouw vereniging direct geld besparen? Stap dan over!

Bovenstaande energietarieven gelden bij een overstap in de periode 1 juni t/m 1 september 2021. Er zijn tarieven voor contractduren van 1 t/m 5 jaar. Dus wil jouw club voor eind september overstappen naar Pure Energie, stuur dan een mail naar martin@sportverlichting.com


Link gekopieerd naar klembord

Meer weten?

Meer weten?

Neem dan contact op met Sport in Deventer via
clubbase@sportindeventer.nl 


Of meld u aan voor de nieuwsbrief.
Zo blijft u steeds op de hoogte van het laatste nieuws voor sportclubs in Deventer