Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Tijd voor Vitaliteit

Door Alphen Vitaal

Tijd voor Vitaliteit (TVV) is een sportprogramma gericht op het (meer) en blijvend laten bewegen van 50+ers in de regio Alphen aan den Rijn.

Geschiedenis
Tafeltennisvereniging ATTC, tennisclub TEAN, golfclub Zeegersloot, Jeu de boules vereniging Les Pointeurs en Squash Alphen hebben de handen in een geslagen door samen een introductie aanbod voor senioren op te tuigen. Als zelfsturend orgaan (in 2018 ontstaan vanuit de inmiddels afgelopen sportimpuls subsidie vanuit het VWS) hebben de clubs bij de gemeente Alphen aan den Rijn voor het jaar 2021 en 2022 een subsidie aanvraag (uitvoeringsbudget Sport akkoord) gedaan. Dit in verband met de waarborging van dit succesvolle project.  

Opzet programma
In het programma ‘tijd voor vitaliteit’ staan gezondheid, bewegen, sociale contacten en plezier hebben centraal. De deelnemers kunnen bij één van de vijf deelnemende sportverenigingen een serie lessen, variërend van 8 tot 20 weken, volgen. Naast de sportlessen wordt de deelnemers ook de mogelijkheid geboden om buiten de lessen om te trainen en de sport naar keuze te beoefenen. Om de deelnemers blijvend in beweging te brengen kunnen zij na afloop van de aangeboden cursussen instromen in het reguliere aanbod van de betreffende verenigingen.

Samenwerkingspartners
De vijf kartrekkende clubs hebben Alphen Vitaal gevraagd te ondersteunen in de uitvoering van het project. Fysio van den Berg is bij het programma aangesloten om de deelnemers te adviseren bij fysieke klachten en vanuit hun expertise benadrukken zij het belang van frequent bewegen. De fysiotherapeut doet bij de start van de lessenreeks een intake en na afloop meten ze de vooruitgang van de deelnemers.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: