Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportactie

 • Clubbase

  • Wat is Clubbase?

   Clubbase is dé omgeving waar jouw club gemakkelijk activiteiten en lesreeksen aan kan maken en via diverse programma’s en initiatieven vanuit bijvoorbeeld sportbonden en gemeentes sporters op eenvoudige wijze kennis laat maken met jouw club en sport.

  • Waarom moet ik mijn club aanmelden bij Clubbase?

   Zodat je zichtbaar bent op alle aangesloten platformen (programma’s en initiatieven vanuit bijvoorbeeld sportbonden en gemeenten) voor toekomstige sporters!

  • Hoe meld ik mij aan voor Clubbase en de sportactie?

   Op de homepagina vind je direct de knop om jouw club aan te melden bij Clubbase. Vervolgens wordt je stapsgewijs meegenomen in wat je moet doen om jouw sportclub aan te melden en te profiteren van alle functionaliteiten van Clubbase.

   Hoe doe je mee?

   Stap 1: Club aanmelden
   Om mee te kunnen doen aan de sportactie, moet je jouw club eerst aanmelden op Clubbase. Dit doe je met je Sportprofiel. In deze tutorial leggen we je uit hoe je dit moet doen.

   Stap 2: Clubprofielgegevens invullen
   Nu kun je bij ‘Clubbeheer’ belangrijke informatie over je club toevoegen, zoals een beschrijving, een logo, contactgegevens en eventueel nog wat mooie foto’s. Dit is nodig om mee te kunnen doen aan de sportactie.

   Stap 3: Aanmelden voor de sportactie
   Als je de gegevens bij ‘Clubbeheer’ hebt ingevuld, kun je jouw club aanmelden voor de sportactie. Dit doe je door op de pagina van de sportactie op aanmelden te klikken.

   Stap 4: Aanbod aanmaken
   Nu is jouw club bijna helemaal klaar voor de sportactie! Geef via ‘Aanbod’ aan welke leuke proeflessen je tijdens de sportactie gaat organiseren. Heb je nog vragen over je aanbod? Kijk dan bij onze FAQ!

  • Ik had al een Clubprofiel, is dit nu omgezet naar Clubbase?

   Als je al een Clubprofiel had, dan is jouw profiel automatisch omgezet naar Clubbase. Al jouw gegevens zijn bewaard gebleven. Als je al eerder aan een sportactie hebt deelgenomen, dan kun je jouw sportaanbod kopiëren naar de sportactie van dit jaar.

 • Sportactie

  • Wat houdt de sportactie in?

   NOC*NSF en Albert Heijn zetten zich samen in voor een gezonder, actiever en sterker Nederland. Dit doen we met de sportactie dat als motto heeft ‘Proef de sport’. Daarmee geven we heel Nederland de kans om eens een (nieuwe) sport te proberen, de sfeer op de sportclub te proeven en de smaak van sporten te pakken te krijgen. De sportactie organiseren we samen met sportbonden, gemeenten, sportclubs en Albert Heijn.

  • Hoe werkt de sportactie?

   Klanten van Albert Heijn krijgen vanaf maandag 14 september t/m zondag 27 september 2020 bij minimaal €10* aan boodschappen bij Albert Heijn eenmalig 10 sportzegels in hun AH-app. Met deze zegels kun je een gratis proefles of clinic boeken bij de deelnemende sportclubs via www.proefdesport.nl (staat live vanaf 14 september 2020). De proeflessen kunnen worden geboekt van 14 september t/m 25 oktober 2020.

   *Dit bedrag is exclusief (door de wet) uitgesloten productgroepen: sterke drank, tabak, zuigelingenvoeding tot 1 jaar, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaukaarten en -bonnen, loten, beltegoed, statiegeld en emballage.

  • Waarom zou ik meedoen aan de sportactie?

   Jouw sportclub kan sporters laten kennismaken met jouw sport(club), de vereniging promoten en nieuwe leden werven. Uit eerdere edities weten we dat 25% van de deelnemers aan de landelijke sportactie daadwerkelijk lid van een sportclub is geworden en 35% overwoog om lid te worden.

  • Mogen sportclubs sportattributen bij de lokale Albert Heijn ter promotie van hun sportclub aanbieden?

   Helaas, wegens Corona is het niet mogelijk om sportattributen bij de lokale Albert Heijn aan te bieden. De regels zijn hiervoor binnen Albert Heijn aangescherpt.

  • Hoe weten potentiële sporters dat de sportactie plaatsvindt?

   Zowel NOC*NSF als Albert Heijn zetten hun communicatiemiddelen in om bekend te maken dat de sportactie plaats vindt. Minstens zo belangrijk is wat jij als sportclub eraan doet om potentiële sporters bij jou in de buurt te laten weten dat jullie meedoen aan de sportactie. Gebruik hiervoor de promotiemiddelen uit de promotoolkit.

  • Wat gebeurt er met de sportactie als er een nieuwe uitbraak van Corona plaatsvindt tijdens de sportactie?

   Mocht er een nieuwe Corona-uitbraak plaatsvinden, dan gaat veiligheid boven alles. NOC*NSF en Albert Heijn volgen de dan geldende richtlijnen van het RIVM op. We zullen op dat moment bekijken wat de gevolgen van de Corona uitbraak voor de sportactie zijn en de deelnemers, sportclubs, bonden en gemeenten hierover informeren.

 • Sportaanbod

  • Waarom moet ik sportaanbod aanmaken?

   Zonder sportaanbod kunnen sporters niet deelnemen aan jouw proeflessen tijdens de sportactie.

  • Hoe maak ik mijn sportaanbod aan?

   Er is een uitgebreide FAQ over het aanmaken, beheren en verbeteren van aanbod. Kijk hier voor alle vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Sport Support via de contactgegevens onderaan deze pagina.

  • Kan ik mijn activiteiten uit eerdere sportacties kopiëren?

   Ja, het is mogelijk eerder aangemaakt aanbod te kopiëren. Je vindt het aanbod dat is verlopen op het tabblad ‘historie’ op de aanbodoverzicht. Via de drie puntjes rechts van het betreffende aanbod kan gekozen worden voor dupliceren om de activiteit uit het verleden te kopiëren. 

  • Hoe beheer ik mijn sportaanbod?

   Check hier de meest gestelde vragen over het beheren van sportaanbod. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Sport Support via de contactmogelijkheden onderaan deze pagina.

  • Hoe verbeter ik mijn aanbod?

   Check hier de meest gestelde vragen over het verbeteren van sportaanbod. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Sport Support.

 • Promotool

  • Waarvoor dient de promotool?

   Met de promotool kun je het sportaanbod van jouw club gratis en op gemakkelijke wijze promoten. De templates voor de sportactie kun je aanvullen met specifieke informatie om de aandacht van sporters te trekken voor jouw proeflessen tijdens de sportactie. 

  • Hoe maak ik gebruik van de promotool?

   Klik in het kader ‘Promotool sportactie’ op de button ‘aan de slag’. Dan kom je vanzelf in de omgeving van de promotool. Daar zie je verschillende mogelijkheden waar je op kan klikken. Uiteindelijk kan je kiezen voor verschillende promotietemplates (bijv. een poster of social uiting). Hierbij wordt aangegeven wat je kan wijzigen om het aan te laten sluiten op jouw wensen.  

  • Vanaf wanneer mag ik het promotiemateriaal voor de sportactie inzetten?

   Op maandag 14 september 2020 start de sportactie. Vanaf dit moment mag je het promotiemateriaal inzetten om potentiële sporters te attenderen op de deelname van jouw club aan de sportactie. Het heeft geen zin om het promotiemateriaal eerder in je communicatie te gebruiken, want het platform www.proefdesport.nl staat dan nog niet live. Op www.proefdesport.nl kunnen sporters vanaf 14 september hun proefles zoeken en boeken.

  • Ik ondervind een technisch probleem bij het gebruik van de promotietool, hoe kan ik dit oplossen?

   Als je een technisch probleem ondervindt kun je contact opnemen met NOC*NSF Sport Support via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: