Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 8: Leg vast en evalueer

Door NOC*NSF

Probeer de continuïteit van het aangepast sportaanbod te waarborgen door halfjaarlijks of jaarlijks te evalueren wat er wel en niet goed ging. Wat is er gebeurd, wat zijn aandachtspunten? Pas doelen en activiteiten eventueel aan en koppel dit terug aan de leden.

De continuïteit van het aangepast sportaanbod kan gewaarborgd worden door halfjaarlijks of jaarlijks (onder deelnemers, trainers, betrokkenen) te evalueren wat er wel en niet goed ging. Wat is er gebeurd, wat zijn aandachtspunten? De commissie legt dit idealiter vast in een draaiboek incl. het aantal deelnemers (monitoring).  Pas doelen en activiteiten eventueel aan en koppel dit terug aan de leden.

Blijf successen vieren en communiceer erover, zodat nieuwe leden blijven komen. Denk aan de volgende momenten om je sportaanbod te blijven promoten:

-          Altijd via website en andere reguliere kanalen;

-          Wedstrijden;

-          (Seizoens)activiteiten in de regio;

-          Clubavonden en open dagen;

-          Buurtfeesten.

Minstens zo belangrijk als leden werven is leden behouden. Als je leden eenmaal binnen hebt probeer ze dan te behouden door:

-          Te letten op de behoefte van de sporters, ga hierover dus duidelijk in gesprek en probeer gezamenlijk aan de behoeftes te voldoen.

-          Wees vernieuwend en sta open voor nieuwe ideeën van leden. Probeer altijd in mogelijkheden te denken en kets niet meteen een idee af omdat het te duur lijkt. Leg de verantwoordelijkheid om iets nieuws te organiseren ook mede neer bij iemand met een beperking, dat zorgt ook voor extra betrokkenheid.

Praktijkvoorbeeld

Wil je weten hoe de stap ‘Leg vast en evalueer’ er in de praktijk uit ziet, lees dat het voorbeeld van Schoolsportvereniging Bartiméus. Met de oprichting van een Schoolsportvereniging kan sport binnen de vertrouwde omgeving van woonzorg- en onderwijsinstelling Bartiméus aan worden geboden en wordt de kans vergroot dat de leerlingen blijven sporten. De Schoolsportvereniging staat ook open voor jongeren met een visuele beperking die elders onderwijs volgen.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: