Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 5: Maak een plan en een begroting

Door NOC*NSF

Zorg dat in je plan de volgende zaken terugkomen: Stel je doelen vast. Bijvoorbeeld één G-team met x aantal leden gestart; accommodatie toegankelijk gemaakt; samenwerking gestart met buurtsportcoach; één activiteit opgezet waaraan sporters met en zonder beperking deelnemen.

Zorg dat in je plan de volgende zaken terugkomen:

-          Stel je doelen vast. Bijvoorbeeld één G-team met x aantal leden gestart; accommodatie toegankelijk gemaakt; samenwerking gestart met buurtsportcoach; één activiteit opgezet waaraan sporters met en zonder beperking deelnemen.

-          Stel vast wat er minimaal nodig is om je doelen te behalen. Maak een lijst van eisen waaraan minimaal voldaan moet zijn en een lijst van wensen die uitgevoerd kunnen worden als tijd en financiën dat toelaten Maak een overzicht van de rol- en taakverdeling, wie doet wat? Hierin zijn ook rollen en taken opgenomen van betrokken mensen die niet in de commissie zitten.

-          Maak een planning. Stel je deadlines vast en voer go/no go momenten in.

-          Maak een communicatieplan, hoe ga je de doelgroep bereiken, hoe ga je aan je leden communiceren over wat je doet?

-          Maak een begroting. Het opstarten van aangepast sporten kan mogelijk extra (eenmalige) kosten met zich meebrengen. Denk aan:

  •          Aanschaf materiaal;
  •          Bijscholingen van trainers-coaches;
  •          Verbeteren toegankelijkheid;
  •          Communicatiekosten.
Klik hier voor tips over het vinden van financiële middelen.

Klik 
hier voor tips over trainingsaanpak, competitie mogelijkheden, gezamenlijke verenigingsactiviteiten, vrijwilligersinzet, etc.
Praktijkvoorbeeld
Wil je weten hoe de stap ‘Maak een plan en begroting’ er in de praktijk uit ziet, lees dat het voorbeeld van AV Sprint Breda. Met maar liefst 2.000 leden is SPRINT de grootste atletiekvereniging van Nederland. Desondanks voelt iedereen zich er snel thuis. Óók sporters met een beperking. AV Sprint heeft een verenigingsbestuur met drie afdelingen; loopsport, baan en aangepast sporten. Iedere afdeling heeft een eigen afdelingsbestuur en begroting. In het verenigingsbestuur is er een vertegenwoordiger vanuit het aangepast sporten.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: