Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Juridisch advies

Door NOC*NSF

Als je als sportvereniging advies nodig hebt, dan zijn er diverse mogelijkheden om dat in te winnen. Afgezien van navragen bij je gemeentelijke dienst voor de sport of de nationale sportbond waarvan je lid bent, verlenen bijvoorbeeld ook provinciale sportraden een adviesfunctie.

Als je specifiek advies nodig hebt, is het soms goed een specialist in te schakelen. Zo is er onlangs een juridische adviesdesk opgezet, Das voor de Sport. 

Door samen te komen en te erkennen dat ze op gezette tijden allemaal weleens advies aangaande wet- en regelgeving nodig hebben, kwamen enkele sportbonden tot de conclusie dat ze juridische bijstand ook het best samen konden inkopen. Met Sport&Zaken als aanjager werd een akkoord bereikt met DAS Rechtsbijstand. Daar zijn voldoende juristen werkzaam om een team samen te stellen met de juiste specialismen én kennis van sport.

Inmiddels zijn dertien bonden aangehaakt bij Das voor de Sport en hebben via hen al meer dan 4.600 sportclubs toegang tot de kennis van DAS. Bonden als de biljartbond KNBB communiceren ook helder op hun website wat de juridische adviesdesk is en hoe er gebruik van gemaakt kan worden.  

Ook EY biedt als Partner in Sport de Sportdesk aan.  Als Partner in Sport ondersteunen zij (samen met HVG) sportverenigingen met de Sportdesk. Hier kunnen sportverenigingen via sportdesk@nl.ey.com terecht met vragen.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: