Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Advies & ondersteuning

Door NOC*NSF

Er zijn veel organisaties in Nederland die op veel verschillende manieren advies en ondersteuning bieden aan sportclubs. Uiteraard kun je met advies- en ondersteuningsvragen bij jouw eigen bond terecht.

 

Naast sportbonden zijn in veel gemeenten zogenaamde Buurtsportcoaches aan het werk. Ook werken in veel gemeenten sportservicebureaus of sportbedrijven aan het stimuleren van sport en het ondersteunen van sportclubs. Je kunt bij je eigen gemeente navraag doen welke organisaties en mensen er zijn om te helpen.

Alle provincies zijn ook een provinciale sportorganisatie rijk. Afhankelijk van het provinciale beleid zijn deze organisaties op verschillende manieren actief in het adviseren en ondersteunen van sportclubs. Via deze link kun je meer over deze provinciale sportorganisaties te weten komen.

Heb je als bestuurder van een sportclub advies nodig over de toepassing van wet- en regelgeving? Dan kun je wellicht jouw vraag neerleggen bij de Sportdesk van EY.  Als Partner in Sport ondersteunen zij (samen met HVG) sportverenigingen met de Sportdesk. Hier kunnen sportverenigingen via sportdesk@nl.ey.com terecht met vragen op fiscaal, juridisch en administratief gebied.

Een tweede juridische adviesdesk voor de sport wordt geboden door DAS. Is jouw sportbond aangesloten bij DAS voor de Sport? Dan kun je altijd bellen met jouw eigen juristenteam over juridische vragen. Je wordt op de hoogte gehouden van relevante juridische ontwikkelingen en krijgt toegang tot handige voorbeelddocumenten.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: