Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Muziek

Door NOC*NSF

Het lijkt heel logisch: in de kantine draait op de achtergrond een lekker muziekje, en als er gefeest wordt, dan zelfs wat luider. Daar zijn ook regels voor...

Bij zaken omtrent de accommodatie van de club zijn wetten en regels met betrekking tot subsidies, belastingen en vergunningen zeker relevant. En natuurlijk zijn sinds enige tijd regels voor verduurzaming van de accommodatie ook heel vaak onderwerp van gesprek. Aangaande het clubhuis en het park is er echter ook een aantal regels belangrijk, maar waar zelden de nadruk op ligt: auteursrechten.  

Muziek die op de club wordt gedraaid, tv-uitzendingen voor een groot publiek zoals voetbalwedstrijden en zelfs fotomateriaal dat voor het clubhuis of het clubblad wordt gebruikt, er moeten rechten over worden betaald. In Artikel 19 van het Handboek Wet- en Regelgeving staat helder omschreven om welke wetten en regels het gaat en welke verplichtingen clubs hebben.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: