Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kantine

Door NOC*NSF

De kantine is de belangrijkste ontmoetingsplek voor de leden van een sportvereniging. En voor de club vaak ook een belangrijke bron van inkomsten. Hoe maak je van je kantine het kloppend hart van je club? En hoe voldoe je aan alle wet- en regelgeving, die daarbij komt kijken?

De kantine is een vanzelfsprekendheid voor vrijwel elke club. Wanneer de club de kantine zelf uitbaat, is het bovendien een goede bron van inkomsten. Een horecaonderneming leiden is echter niet niks en zelden de expertise van clubbestuurders of sportschoolhouders. Dan is het belangrijk dat er voldoende kennis en informatie beschikbaar is om toch een goed beleid te kunnen voeren. Er wordt bijvoorbeeld steeds strenger gekeken naar het alcoholbeleid van sportclubs. Juist bij clubs lopen veel jongeren rond, maar voor de vrijwilliger achter de bar is het goed naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol schenken niet altijd makkelijk. Alcohol schenken aan minderjarigen is verboden. Het is schadelijk voor een lichaam in ontwikkeling en kan andere negatieve gevolgen hebben. De campagne Blijf Helder, een initiatief van NOC*NSF en Heineken, is in het leven geroepen om verantwoorde alcoholconsumptie bij sportclubs te bevorderen.

De kantine is ook steeds meer dé plek waar sport en gezonde voeding samenkomen. Initiatieven als Jongeren Op Gezond Gewicht en in het verlengde daarvan Team:Fit, voorheen De Gezonde Sportkantine, zijn er om voornamelijk jongeren te stimuleren ook naast het veld gezonder te leven. De centrale boodschap daarbij is dat gezonde snacks heel lekker kunnen zijn en dat ze niet als vervanging van, maar als alternatief naast de bekende snacks kunnen gelden.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: