Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 6: Vier successen!

Door NOC*NSF

Vier successen! Haak niet te snel af. Met kleine zichtbare resultaten op korte termijn zorg je voor nog meer betrokkenheid, behoud van draagvlak en dit motiveert om door te gaan. Veranderen kost tijd!

Aandachtpunten

1. Vier successen.

2. Laat zien en horen wat je doet.

3. Behoud draagvlak.

Vier successen! Haak niet te snel af. Met kleine zichtbare resultaten op korte termijn zorg je voor nog meer betrokkenheid, behoud van draagvlak en dit motiveert om door te gaan. Veranderen kost tijd!

Communiceer naar de leden welke stappen er tot nu toe zijn ondernomen. Laat zien welke resultaten de eerste acties hebben opgeleverd. Je kan verschillende communicatiemiddelen en communicatiekanalen gebruiken. Bijvoorbeeld een apart stukje op de website van de club waarin je resultaten deelt en ook het energieverbruik van de club inzichtelijk maakt of het opstellen van een persbericht. Ditzelfde is mogelijk via een monitor in de kantine.

Bedank de leden van het team vaak en tijdig voor hun vrijwillige inzet. Dit draagt bij aan hun commitment voor de lange termijn.

Wist je dat:

  • Het vieren van successen, meer betrokkenheid creëert en stimuleert om door te gaan!
  • Door te laten zien en horen wat je doet, er draagvlak wordt gecreëerd onder de leden!
  • Je leden kan bereiken via de clubwebsite, clubapp, monitor in de kantine, Facebook, Twitter, Instagram, e-mail, posters, brochures en trainers!
  • Onder communicatiemiddelen ook filmpjes, foto’s en presentaties vallen!

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: